0797190 | Ανάκληση Εργοστασίου

Προαιρετική Λήψη Μέτρου – Ενημέρωση λογισμικού για τον πετρελαιοκινητήρα σας

Κωδικός ενέργειας: 07 971 90

 

Αξιότιμη πελάτισσα, αξιότιμε πελάτη,

 

Χαιρόμαστε πολύ που εμπιστευθήκατε τη Mercedes-Benz για την αγορά του οχήματός σας.

 

Κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές, θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα πετρελαιοκίνητων οχημάτων με πρότυπο εκπομπών καυσαερίων Euro 5 στο πλαίσιο μιας προαιρετικής Λήψης Μέτρου. Αυτή η ενημέρωση λογισμικού είναι πλέον διαθέσιμη για το όχημά σας και έτοιμη προς εγκατάσταση.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το επικείμενο μέτρο, αλλά και να ζητήσουμε συγνώμη για την αναστάτωση που σας προκαλούμε.

Είναι αυτονόητο ότι για τις απαραίτητες εργασίες στο πλαίσιο της Προαιρετικής Λήψης Μέτρου δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για εσάς.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας  για να κλείσετε ραντεβού. Θα σας επιβεβαιώσουμε τη διεξαγωγή της Προαιρετικής Λήψης Μέτρου με ένα πιστοποιητικό. Η ενημέρωση λογισμικού δεν οδηγεί σε αλλαγή της κατηγορίας εκπομπών καυσαερίων Euro 5 του οχήματός σας.

Το σύστημα χρονισμού κινητήρα είναι εξαιρετικά περίπλοκο από τεχνικής άποψης. Οι αλλαγές στο λογισμικό μπορεί να επηρεάσουν πολλές παραμέτρους. Σε αυτές περιλαμβάνονται, π.χ. η κατανάλωση καυσίμου, οι εκπομπές CO2 ή οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Επιπλέον, η ικανοποίηση πελατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Mercedes-Benz, συνεπώς θα πρέπει να διασφαλίζεται και μελλοντικά η προστασία του κινητήρα και των εξαρτημάτων.

Για τον λόγο αυτόν, οι μηχανικοί μας σχεδίασαν με πολλή προσοχή την ενημέρωση λογισμικού για το όχημά σας.

Με τις γνώσεις που έχουμε από την ανάπτυξη της νέας οικογένειας των πετρελαιοκινητήρων μας, καθώς και τις εμπειρίες από τους πελάτες μας, είμαστε σε θέση να προσαρμόζουμε καλύτερα το σύστημα χρονισμού του κινητήρα στο όχημα και στην οδηγική συμπεριφορά των πελατών μας. Με το νέο λογισμικό, μειώνονται περαιτέρω οι μέσες εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά την οδήγηση.

Επιπλέον, εγγυόμαστε ότι η ενημέρωση λογισμικού δεν θα επηρεάσει τις πιστοποιημένες τιμές αναφορικά με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, αλλά ούτε και την απόδοση του κινητήρα, τη ροπή στρέψης, τις εκπομπές θορύβων και τη διάρκεια ζωής των οχημάτων. Πραγματοποιήσαμε πάρα πολλές δοκιμές και δεν διαπιστώθηκαν σχετικές αποκλίσεις. Ωστόσο, προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία αποτελεί η διεξαγωγή των συνιστώμενων και προβλεπόμενων συντηρήσεων ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Με βάση τα παραπάνω, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (KBA) μας έδωσε την απαραίτητη έγκριση για την ενημέρωση λογισμικού του οχήματός σας.

Στην απίθανη περίπτωση που, εξαιτίας της ενημέρωσης λογισμικού, προκληθεί βλάβη σε ένα εξάρτημα του συστήματος επανακυκλοφορίας καυσαερίων, απευθυνθείτε σε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz. Εάν η βλάβη οφείλεται στην ενημέρωση λογισμικού, φυσικά θα επισκευάσουμε δωρεάν το όχημά σας.

Αυτή τη δωρεάν επισκευή σας την προσφέρουμε πέρα από όλες τις υφιστάμενες εγγυήσεις και τα συμβατικά δικαιώματα εντός 24 μηνών μετά την ενημέρωση του λογισμικού. Η ρύθμιση αυτή ισχύει για οχήματα που έχουν συνολικά έως 250000 διανυθέντα χιλιόμετρα κατά το χρονικό σημείο της επισκευής.

Παρακαλούμε έχετε υπόψη ότι αυτή η δωρεάν επισκευή δεν είναι εφικτή εάν η χρήση του οχήματος δεν ήταν η προσήκουσα ή το όχημα είχε εκτεθεί σε κάποια άλλη επίδραση, η οποία ήταν ασυνήθιστη ή προκαλεί, συνήθως, ζημιές (π.χ. συμμετοχή σε αγώνες, υπερφόρτωση του οχήματος, φυσική φθορά) και δεν έχει αποκλειστεί ότι αυτή η επίδραση είναι η αιτία της ζημιάς.

Λυπούμαστε για αυτήν την πρόσθετη επίσκεψη στο συνεργείο και ζητούμε την κατανόησή σας. Ο Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής σας Mercedes-Benz έχει προετοιμαστεί για αυτήν τη Λήψη Μέτρου.

 

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού στο συνεργείο; πατήστε εδώ.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και τη συνεργασία σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ποιότητα έχει πρωταρχικό ρόλο για τη Mercedes-Benz. Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για τη Mercedes-Benz σας και ελπίζουμε ότι θα παραμείνετε ικανοποιημένοι από το service μας.