Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA
* Μετά την παραγωγή των περιεχομένων ενδέχεται να προκύψουν τροποποιήσεις στο προϊόν.
Σχεδίαση αυτοκινήτου

Εξωτερικό

Τόσο σαγηνευτική όσο φαίνεται.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του εξωτερικού της νέας CLA Coupé της Mercedes-Benz τραβούν αμέσως τα βλέμματα: νέα μπροστινή ποδιά, νέα πίσω ποδιά και νέα σχέδια τροχών – όλα αυτά ενσωματώνονται αρμονικά σε μια κομψή σιλουέτα coupé με τέσσερις πόρτες χωρίς πλαίσιο και διατίθενται τώρα στη νέα μεταλλική βαφή σε φασματικό μπλε[2].

 

Εσωτερικό

Η τεχνολογία στη διάθεσή σου. 

Ο εσωτερικός χώρος της νέας CLA Coupé της Mercedes-Benz πείθει με την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του και τα υπερσύγχρονα στοιχεία χειρισμού. Εκτός από τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό με το σύστημα πολυμέσων MBUX, οι προαιρετικές γραμμές εξοπλισμού Progressive και AMG σας επιτρέπουν να εξατομικεύσετε διάφορα στοιχεία, όπως το νέο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, τα καθίσματα ή τις επενδύσεις.

new cla interior

Η CLA 250 e Coupé Plug-in Hybrid.

Η εξελιγμένη τεχνολογία Plug-in Hybrid δίνει πιο βιώσιμο χαρακτήρα και στη CLA Coupé: με την αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας αυξήθηκαν τόσο η ηλεκτρική αυτονομία όσο και η ισχύς.

cla coupe plug in

CLA 250 e Coupé | WLTP: σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο: 1,1-0,8 l/100 km, σταθμισμένη κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμένο κύκλο: 16,8-14,9 kWh/100 km, σταθμισμένες εκπομπές CO₂ σε συνδυασμένο κύκλο:  24-18 g/km.

Βασικός Εξοπλισμός
Close
Βασικός εξοπλισμός
Βασικός εξοπλισμός

Με τη γραμμή εξοπλισμού Progressive και το πακέτο Advanced στον βασικό της εξοπλισμό, η νέα CLA ήρθε προετοιμασμένη.  

Close
Νέα σχεδίαση μπροστινού τμήματος
Νέα σχεδίαση μπροστινού τμήματος

Το ελαφρώς εμπρόσθια κεκλιμένο προς τα μπροστά με επανασχεδιασμένη ποδιά και τα power domes στο καπό του κινητήρα χαρίζουν ιδιαίτερο δυναμισμό στο αυτοκίνητο, ακόμη και όταν είναι σταματημένο. Ένα πρόσθετο κύριο χαρακτηριστικό είναι η νέα μάσκα με τρισδιάστατο Mercedes-Benz Pattern.

Close
Νέα σχεδίαση πίσω τμήματος
Νέα σχεδίαση πίσω τμήματος

Το αθλητικό παρουσιαστικό της CLA Coupé καταλήγει στο σπορ και κομψό πίσω τμήμα GT. Ο πίσω προφυλακτήρας με νέα εμφάνιση διαχύτη και τα νέα πίσω φώτα LED ολοκληρώνουν τη δυναμική της σιλουέτα με σύγχρονο, και επιβλητικό τρόπο.

Close
Νέες ζάντες αλουμινίου
Νέες ζάντες αλουμινίου

Εκφράστε το μοναδικό σας στυλ: για παράδειγμα, σε συνδυασμό με την AMG Line[3] και τις βελτιστοποιημένες ζάντες αλουμινίου 48,3 cm (19") σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων[3]. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ήδη οι επίσης εξελιγμένες και αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου 45,7 cm (18”) σχεδίασης 10 ακτίνων.

Close
Σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
Σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών

Μπορείτε να χειρίζεστε το όχημά σας τόσο διαισθητικά όσο το smartphone σας. Το τιμόνι νέας γενιάς αναγνωρίζει την επαφή με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, για βελτιωμένη «πλοήγηση με τα δάχτυλα»,  με κινήσεις σάρωσης και πίεσης. Το νέο σύστημα αναγνώρισης hands-on καταγράφει επίσης το άγγιγμα του τιμονιού και μπορεί να προειδοποιήσει εάν είναι απαραίτητο.

Close
Κόκπιτ με ευρεία οθόνη
Κόκπιτ με ευρεία οθόνη

Η κεντρική οθόνη μέσων του βασικού εξοπλισμού διαθέτει πλέον μέγεθος 26 cm (10,25"). Έτσι, σε συνδυασμό με την πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων[3] 26 cm (10,25"), η οποία περιλαμβάνεται επίσης στη βασική της έκδοση και είναι τοποθετημένη κάτω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια, διαμορφώνει την εντυπωσιακή ευρεία οθόνη του κόκπιτ.

 

[3] Ανάλογα με τη διαμόρφωση, προαιρετικά επιλέξιμος εξοπλισμός.

Close
Ηχοσύστημα Surround Burmester® με Dolby® Atmos
Ηχοσύστημα Surround Burmester® με Dolby® Atmos

Με 12 ηχεία, subwoofer 60 Watt και ισχύ συστήματος 590 Watt, απολαμβάνετε υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αποκλειστικότητα χάρη στον θρυλικό ήχο surround της Burmester®. Τα ηχεία με τις κομψές επιγραφές παράγουν κορυφαία απόδοση, τhν οποίa μπορείτε να προσαρμόζετε στοχευμένα για τις μπροστινές και πίσω θέσεις. Μπορείτε επίσης να ακούτε μουσική σε ποιότητα Dolby® Atmos.[3]

Close
Νέα αναρτώμενα καθίσματα ανέσεων
Νέα αναρτώμενα καθίσματα ανέσεων

Η κορυφαία άνεση αποτελεί διαχρονική αξία της Mercedes-Benz και περιλαμβάνεται όπως πάντα στον βασικό εξοπλισμό της νέας CLA Coupé. Η AMG Line[3] προσφέρει σπορ καθίσματα με βελτιστοποιημένη πλευρική στήριξη και ενσωματωμένα προσκέφαλα - προαιρετικά σε μία από τις νέες παραλλαγές επενδύσεων από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών MICROCUT Καφέ Μπαΐα[3] ή συνθετικό δέρμα ARTICO Γκριζοπράσινο[3]. Στον βασικό εξοπλισμό, σας περιμένουν αναπαυτικά καθίσματα υψηλής ποιότητας με καλύμματα από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα Μπέρτριξ σε Μαύρο. Το κάλυμμα καθίσματος από ύφασμα Μπέρτριξ κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

 

 

Close
Κεντρική κονσόλα νέας σχεδίασης
Κεντρική κονσόλα νέας σχεδίασης

Τα πάντα σε σημείο άμεσης πρόσβασης και εύκολα στον χειρισμό. Η νέα κεντρική κονσόλα προσφέρει περισσότερες αποθηκευτικές επιφάνειες, ενώ τα στοιχεία χειρισμού έχουν τοποθετηθεί ακόμη πιο διαισθητικά.

Extra εξοπλισμός
Close
Πακέτο άνεσης KEYLESS-GO
Πακέτο άνεσης KEYLESS-GO

Απολαύστε ιδιαίτερη άνεση επιβίβασης και φόρτωσης για τις καθημερινές μετακινήσεις σας με το πακέτο άνεσης KEYLESS-GO[3], με το οποίο μπορείτε να ξεκλειδώνετε ή να κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας αγγίζοντας απλώς τη λαβή της πόρτας. Το HANDS-FREE ACCESS ανοίγει το καπό του πορτμπαγκάζ με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό, όταν είστε φορτωμένοι με ψώνια.

Close
Πακέτο καθισμάτων ανέσεων
Πακέτο καθισμάτων ανέσεων

Το πακέτο καθισμάτων ανέσεων[3] με πολυάριθμες δυνατότητες ρύθμισης σας προσφέρει την ιδανική θέση καθίσματος. Όλοι οι οδηγοί βρίσκουν την εργονομική ρύθμιση που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Εξαιρετικά χρήσιμη, ιδίως για μεγαλόσωμους οδηγούς, είναι η επεκτεινόμενη έδρα καθίσματος, με την οποία η επιφάνεια στήριξης των μηρών επιμηκύνεται έως και κατά 6 εκατοστά.

Οι τεχνολογίες Intelligent Drive αναλυτικά

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

 • Υποβοήθηση οδήγησης & ασφάλεια
 • Ανάρτηση
 • Στάθμευση
 • Συνδεσιμότητα
 • Φωτισμός και ορατότητα
Close
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας 
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας 

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας παρακολουθεί προσεκτικά και, όταν παρεκκλίνετε ακούσια από τη λωρίδα κυκλοφορίας ή πλησιάζετε επικίνδυνα σε άλλα οχήματα, μπορεί να σας επαναφέρει στη λωρίδα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση. Εάν, ωστόσο, τελικά παρεκκλίνετε από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ακολουθεί και μια προειδοποιητική δόνηση τιμονιού.[6]

 

[6] Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τα συστήματα ασφαλείας είναι υποστηρικτικά και δεν σας απαλλάσσουν από την ευθύνη σας ως οδηγό. Λάβετε υπόψη τις υποδείξεις στις Οδηγίες Χρήσης και τα όρια των συστημάτων που περιγράφονται εκεί.

Close
Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

Η υποβοήθηση μπορεί να συμβάλλει στην αποτροπή συγκρούσεων με προπορευόμενα ή σταματημένα οχήματα, με οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, καθώς και με πεζούς που κινούνται και ποδηλάτες. Εκτός από τη λειτουργία προειδοποίησης για απόσταση και σύγκρουση, το σύστημα προσφέρει πρωτίστως ενίσχυση δύναμης πέδησης ανάλογα με την περίσταση έως και αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης.[6]

 

[6] Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τα συστήματα ασφαλείας είναι υποστηρικτικά και δεν σας απαλλάσσουν από την ευθύνη σας ως οδηγό. Λάβετε υπόψη τις υποδείξεις στις Οδηγίες Χρήσης και τα όρια των συστημάτων που περιγράφονται εκεί.

Close
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Δεν χρειάζεται πλέον να στερείστε την άνεση του ενεργού συστήματος υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC[3]στην αργή και πυκνή κυκλοφορία. Το σύστημα σας ξεκουράζει ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα οδήγησης με βάση τα προπορευόμενα οχήματα που κινούνται πιο αργά. Η επιθυμητή κανονική απόσταση μπορεί να ρυθμίζεται σε διάφορες βαθμίδες.[6][7]

Close
Σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας 
Σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας 

Το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας[3] ελέγχει για εσάς την κατάσταση, ειδικά μόλις ανάψετε τα φώτα φλας. Έτσι, το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά για πλευρικές συγκρούσεις με άλλα οχήματα που βρίσκονται στη νεκρή γωνία ορατότητας. Το σύστημα παραμένει σε ετοιμότητα και μετά τη διαδρομή και σας προειδοποιεί αν ανοίξετε την πόρτα τη λάθος στιγμή.[6]

Close
Σύστημα ανάρτησης τροχών με προσαρμοζόμενη μεταβλητή απόσβεση 
Σύστημα ανάρτησης τροχών με προσαρμοζόμενη μεταβλητή απόσβεση 

Χάρη στο σύστημα ανάρτησης τροχών με προσαρμοζόμενη μεταβλητή απόσβεση[2]μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μέγιστης ευελιξίας και υψηλής άνεσης απόσβεσης - ανάλογα με τη διαδρομή και το προσωπικό σας στυλ οδήγησης. Για να το κάνετε αυτό, ρυθμίζετε τη σκληρότητα των αποσβεστήρων από «Comfort» έως «Sport». Το χαμηλότερο ύψος της ανάρτησης και το άμεσο σπορ σύστημα διεύθυνσης υποστηρίζουν επιπρόσθετα έναν δυναμικό τρόπο οδήγησης.

Close
DYNAMIC SELECT
DYNAMIC SELECT

Οδηγήστε όπως θέλετε. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το DYNAMIC SELECT προσφέρει διάφορα προγράμματα οδήγησης, που ρυθμίζουν εκ των προτέρων π.χ. τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ανάρτησης τροχών ή το σύστημα διεύθυνσης. Στη λειτουργία «Sport» οι μετακινήσεις σας γίνονται ιδιαίτερα δυναμικές, ενώ με το βασικό πρόγραμμα «Comfort» πολύ ισορροπημένες. Το πρόγραμμα «Eco» εστιάζει στην αποδοτικότητα, εξοικονομώντας καύσιμα και χρήματα.

Close
Συστήματα στάθμευσης
Συστήματα στάθμευσης

Τα συστήματα στάθμευσης τελευταίας γενιάς διευκολύνουν τη στάθμευση και την έξοδο από στάθμευση σε παράλληλες και κάθετες θέσεις. Από μια παρουσίαση όλων των κενών χώρων για στάθμευση που αναγνωρίζονται στη γύρω περιοχή, μέχρι την περιμετρική ορατότητα 360° και την επιλογή διαφόρων ειδών στάθμευσης. Κατά την έξοδο από στάθμευση με την όπισθεν, το σύστημα μπορεί επίσης να προειδοποιεί για διασταυρούμενη κυκλοφορία.[6][3]

Close
Επαυξημένη πραγματικότητα MBUX για πλοήγηση
Επαυξημένη πραγματικότητα MBUX για πλοήγηση

Για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε περίπλοκες καταστάσεις της κυκλοφορίας, η επαυξημένη πραγματικότητα MBUX για πλοήγηση[3]δικτυώνει τον ψηφιακό κόσμο με τον πραγματικό. Εμφανίζει τις οδηγίες για την πλοήγηση και την κυκλοφορία με τη μορφή γραφικών σε «ζωντανές» εικόνες. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς άγχος.

Close
Σύστημα PRE-SAFE®
Σύστημα PRE-SAFE®

Το σύστημα PRE-SAFE® αξιοποιεί το χρονικό διάστημα πριν από ενδεχόμενο ατύχημα με μια σειρά από μέτρα που μπορούν να μειώσουν τις συνέπειες που προκύπτουν για τους επιβάτες. Ο πρωτοποριακός ήχος PRE-SAFE® παράγει μέσω των ηχείων έναν θόρυβο που ενεργοποιεί ένα αντανακλαστικό προστασίας: η ακοή απομονώνεται προσωρινά και με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσεται από τους δυνατούς θορύβους της σύγκρουσης.

Close
Προστασία αυτοκινήτου GUARD 360° Plus
Προστασία αυτοκινήτου GUARD 360° Plus

Η προστασία αυτοκινήτου GUARD 360° Plus[2] προσφέρει περιμετρική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος. Χάρη στο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού και την απενεργοποίηση κλειδιού έκτακτης ανάγκης* μπορείτε να δράσετε άμεσα. Όταν είστε καθ' οδόν, σας ειδοποιεί η αναγνώριση σύγκρουσης* μέσω εφαρμογής. Επιπλέον, η υπηρεσία «Βοήθεια σε περίπτωση κλοπής του οχήματος»* αυξάνει τις πιθανότητες ανάκτησης του αυτοκινήτου σας.

Γραμμές Εξοπλισμού
Progressive 
Progressive Εξωτερικού

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού[3]:

 • Μάσκα με Mercedes-Benz Pattern σε πολύ γυαλιστερό χρώμιο και μονή γρίλια σε Γκρι ματ με διακοσμητικό ένθεμα σε χρώμιο 
 • Μπροστινή ποδιά με διακοσμητικό στοιχείο σε χρώμιο 
 • Πίσω ποδιά με κάτω τμήμα σε Μαύρο σαγρέ καθώς και με πλαίσια συγκράτησης τελικού σωλήνα και διακοσμητικό στοιχείο σε χρώμιο 
 • Ζάντες αλουμινίου 45,7 cm (18") σχεδίασης 10 ακτίνων, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες
AMG Line
AMG Line Εξωτερικού

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού[3]:

 • AMG Styling με μπροστινή ποδιά AMG με splitter σε χρώμιο, επένδυση πλευρικού μαρσπιέ AMG και πίσω ποδιά AMG με πλαίσια συγκράτησης τελικού σωλήνα και διακοσμητικό στοιχείο σε χρώμιο 
 • Μάσκα με Mercedes-Benz Pattern σε χρώμιο με κεντρικό αστέρι Mercedes καθώς και μονή γρίλια με διακοσμητικό ένθεμα σε χρώμιο 
 • Διακοσμητικές λωρίδες αμαξώματος και ακμών παραθύρων σε πολύ γυαλιστερό αλουμίνιο 
 • Ζάντες αλουμινίου AMG 45,7 cm (18") σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων
Progressive Εσωτερικού
Progressive Εσωτερικού

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού[3]:

 • Αναρτώμενα καθίσματα ανέσεων με καλύμματα κατ’ επιλογή από συνθετικό δέρμα ARTICO / ύφασμα Μπέρτριξ σε Μαύρο 
 • Δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με ζώνες χειριστηρίων αφής, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων και πλαίσιο σε χρώμιο 
 • Εσωτερική επένδυση οροφής από μαύρο ύφασμα

[3] Ανάλογα με τη διαμόρφωση, προαιρετικά επιλέξιμος εξοπλισμός

AMG Line Εσωτερικού
AMG Line Εσωτερικού

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού[3]:

 • Σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών MICROCUT σε Μαύρο με διακοσμητικές ραφές σε Κόκκινο 
 • Σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σε δέρμα νάπα, με επίπεδο κάτω τμήμα, διάτρητο στην περιοχή της λαβής με ζώνες χειριστηρίων αφής καθώς και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε ασημί χρωμίου 
 • Πατάκια ποδιών AMG 
 • Σπορ πεντάλ AMG από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα με μαύρα αντιολισθητικά στοιχεία

[3] Ανάλογα με τη διαμόρφωση, προαιρετικά επιλέξιμος εξοπλισμός

Γνωρίστε την Mercedes-Benz CLA τώρα.

Διαμόρφωση τώρα.

Car Configurator

Κλείστε ραντεβού για Test Drive

Κράτηση ραντεβού

Βρείτε μας σε ένα από τα καταστήματά μας

Δείτε τα καταστήματά μας