Ismailos Classics Tour 2019

Α. Ισμαήλος Α.Ε

Ismailos classics

…μια φράση που άνοιξε τον δρόμο στο καθιερωμένο πλέον Ismailos Classics Tour που  πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά. Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου η πιο ξεχωριστή εκδήλωση κλασικών αυτοκινήτων μονοπώλησε το ενδιαφέρον τόσο του κοινού που ακολουθεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όσο και του απλού παρατηρητή που ξέρει να αναγνωρίζει το διαφορετικό.

Δεν είναι πλέον μυστικό πως την συγκεκριμένη εκδήλωση ακολουθούν πιστά ξεχωριστά πληρώματα με τις καλύτερες αντίκες της χώρας. Μπορεί η Α. Ισμαήλος Α.Ε. να είναι συνδεδεμένη με το αστέρι της Mercedes-Benz και πολλές πανέμορφες «κυρίες» της μάρκας να έχουν την τιμητική τους, όμως υπάρχουν και ξεχωριστές FerrariPorscheMaseratiLamborghiniJaguarLotus και άλλες που γεμίζουν χρώμα το κομβόι του Ismailos Classics Tour.

Είναι προσωπική ευθύνη του ίδιου του Αντώνη Ισμαήλου να λειτουργούν όλα τα αυτοκίνητα που φροντίζει η εταιρία του στο 100%, όπως ήταν την ημέρα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα εργοστάσια τους. Συνεπώς η δεδομένη, για την εταιρία, ποιότητα των αυτοκινήτων ξεπερνάει πολύ τα standards συντήρησης των αντικών. Τα κλασικά αυτοκίνητα που βγαίνουν σπάνια από τα γκαράζ των τυχερών ιδιοκτητών έχουν την προσωπική του πινελιά.

Το δεδομένο πλέον για όλους τους ιδιοκτήτες είναι η συμμετοχή τους σε ετήσια βάση στο Ismailos Classics Tour.

Η παραπάνω εκδήλωση γεννήθηκε σαν ιδέα από τον Πάνο Ισμαήλο που μαζί με την ομάδα των συνεργατών του φροντίζουν ώστε τα πάντα να λειτουργήσουν στην εντέλεια και το διήμερο της εκδήλωσης να κερδίζει μία ξεχωριστή θέση στο μυαλό των συμμετεχόντων. 

Άξιο αναφοράς σε αυτό το σημείο είναι και η ξεχωριστή θέση που είχε για 2η συνεχή χρονιά η ALPHA BANK ως επίσημος χορηγός, αλλά και αυτή του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που ταξίδεψε για 1ηφορά ως υποστηρικτής. 

Για άλλη μία χρονιά ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και πέτυχαν το στοίχημα, κάτι που φαίνεται από τον απόηχο της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Η φετινή εκτέλεση ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Η πρώτη ημέρα αποτελούνταν από 3 σκέλη όπου τα πληρώματα κάλυψαν συνολική απόσταση 200 χιλιομέτρων από την εκκίνηση στο Χρισσό Φωκίδος μέχρι τον τερματισμό στο Elatos Resort. Στο ενδιάμεσο κινήθηκαν προς την λίμνη Μόρνου όπου έκαναν τον γύρο της λίμνης με τα τοπία να θυμίζουν χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Άλπεων. Η συνέχεια είχε διέλευση από το χωριό Συκιά με τον κάθετο βράχο ύψους περίπου 1000 μέτρων να δεσπόζει πάνω από το χωριό. Η μεγάλη ανασυγκρότηση της ημέρας έγινε στο Καταφύγιο Οίτη όπου ο Βασίλης Τραχανάς μίλησε στα πληρώματα για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και του χειμώνα στα βουνά. Αφού άνθρωποι και μηχανές ξεκουράστηκαν στο μαγευτικό τοπίο, ακολούθησε το 3οσκέλος όπου μετά τα χωριά Παύλιανη, Αποστολιά, Γραβιά, Λιλαία, Αγόριανη η ημέρα κατέληξε στο ξενοδοχείο Έλατος για το καθιερωμένο barbeque και τις συζητήσεις περί αυτοκινήτων.

Την Κυριακή το πρωί, κάτι ξεχωριστό από τα προηγούμενα Ismailos Classics Tour περίμενε τα πληρώματα, τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά 2 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας που θα έκριναν τους νικητές των κατηγοριών. 

Η γνωστή ειδική διαδρομή της Αμφίκλειας με ανηφορική φορά και της Σουβάλας με κατηφορική, αποτέλεσαν το πεδίο δράσης της ημέρας. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις να γεμίζουν από χρώματα, ήχους και ζωντάνια μέρη διαφορετικά, μακριά από την καθημερινότητα της πόλης.

Ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς με το στοιχείο του συναγωνισμού έδωσαν έναν άλλο χαρακτήρα στη 2η ημέρα της εκδήλωσης. Η συνεργασία οδηγού- συνοδηγού, τα ρολόγια ακριβείας, οι υπολογισμοί των χρόνων και η διαχείριση του ρυθμού κίνησης στις διαδρομές μάγεψαν τα πληρώματα.

Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεις έστω 2 ημέρες που να κυριαρχεί το χαμόγελο και μόνο. Ειδικά αν αυτό συνδυάζεται με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και με μία πολύ ευχάριστη παρέα όπως γίνεται σε κάθε Ismailos Classics Tour.

Ο τερματισμός έγινε στη Βάργιαννη στην ταβέρνα Κατινιώτη που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση με την σφραγίδα και την φροντίδα της οικογένειας της Α. Ισμαήλος Α.Ε. κέρδισε για άλλη μία φορά τις εντυπώσεις των πιο απαιτητικών, δίνοντας υπόσχεση για μία ακόμα επιτυχία το 2020!