Αυτοκίνηση EXPO Anytime 2019

Α. Ισμαήλος Α.Ε

Autokinisi 2019

Ακόμη μια επιτυχημένη έκθεση αυτοκίνητου, «Αυτοκίνηση EXPO Anytime 2019», έκλεισε τις πύλες την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με πολλές νέες παρουσίες να κλέβουν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Φέτος το άτυπο βραβείο του πιο εντυπωσιακού περιπτέρου στην έκθεση αυτοκινήτου κέρδισε η Mercedes-Benz Ελλάς, αφού το σχεδόν 700 τετραγωνικών μέτρων   περίπτερο της θα μπορούσε να ανήκει σε περίπτερο μεγάλης έκθεσης του εξωτερικού! 

Η Mercedes-Benz έκανε τα αποκαλυπτήρια 2 νέων μοντέλων της μάρκας, του νέου 7θέσιου compact SUV οχήματος της κατηγορίας GLB και της αμιγώς ηλεκτρικής EQC, με τη συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα star Σάκη Ρουβά και του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τις νέες, ανατρεπτικές ιδέες της μάρκας για την αυτοκίνηση του μέλλοντος με τα τρια πρωτότυπα (concept) μοντέλα τα οποία ήταν:

η EQA, o προπομπός της EQ στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων, το 2020 Smart Vision EQ Fortwo, ένα πρωτότυπο, πλήρως διασυνδεδεμένο και αυτόνομο smart, που δείχνει με τον πιο εύσχημο τρόπο το πώς θα γίνονται οι μεταφορές εντός της πόλης με car sharing: απόλυτα προσωποποιημένα και αυτόνομα και τέλος, την τιμητική του είχε το εντυπωσιακό Mercedes EQ Silver Arrow,  το ηλεκτρικό "ασημένιο βέλος" του μέλλοντος, φόρος τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν της Mercedes-Benz.

Αυτοκινηση 2019

Η Mercedes-Benz μέχρι το 2022, θα διαθέτει περισσότερα από δέκα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα της και η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης για την ώρα EQA θα είναι ένα από αυτά.

Με έναν ηλεκτροκινητήρα που υπερβαίνει σε απόδοση τα 200 kW (272 ίππους), η  EQA που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019, πρόκειται να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνητη εκδοχή της σημερινής A-Class.

Παρά την υψηλή ισχύ και τις κορυφαίες επιδόσεις που αυτή εξασφαλίζει, η αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Mercedes ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μπαταρίες μεγέθους 60 kwh που βρίσκονται οθετημένες σττοπο δάπεδο του αμαξώματος.

Μάλιστα η Mercedes-Benz EQA προσφέρει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, την ίδια στιγμή που σε έναν σταθμό ταχυφόρτισης έχει την ικανότητα να ανακτά περίπου 100 χιλιόμετρα ανά 10 λεπτά φόρτισης.

Η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση και τα υβριδικά, σύντομα θα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των μελλοντικών μοντέλων που δε θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν.