Αντώνης Ισμαήλος. Ο Έλληνας

Α. Ισμαήλος Α.Ε

Αντώνης Ισμαήλος

Γράφει ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος 

Ο Αντώνης Ισμαήλος, ο πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας και κυρίαρχος της ελληνικής αγοράς στις Mercedes-Benz, μιλάει για όσα του έμαθε η ζωή, θετικές πλευρές εν μέσω καραντίνας, γιατί πηγαίνει στο Άγιο Όρος και ποιο είναι το αυτοκίνητο με το οποίο θα μείνει για πάντα ερωτευμένος.

Τρεις δεκαετίες επιτυχίας για τον άνθρωπο του οποίου το όνομα έχει γίνει συνώνυμο για τις περισσότερες Mercedes που βλέπουμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και έχει ευθύς αμέσως το λόγο.

Ξεχώριζα από μικρό παιδί τις Mercedes. Όμως είχα ιδιαίτερη αδυναμία και σε ιταλικές, πιο προσιτές κατασκευές

Η μόνη χώρα που μπορώ να τοποθετήσω δίπλα στην Ελλάδα όσον αφορά την ποιότητα ζωής είναι η Ιταλία. Οι άνθρωποι, η κουζίνα, οι περιοχές, όλα είναι ξεχωριστά.

Επισκέπτομαι σχεδόν 35 χρόνια το Άγιο Όρος, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Πάντα πριν από κάθε σημαντική μου απόφαση. Και την ξανασκέφτομαι εκεί. Έχει κάτι το ιδιαίτερο. Σε κάθε λεπτομέρειά του. Σε γαληνεύει και καθαρίζεις από πολλές περιττές διαδρομές της σκέψης.

Το παραπάνω είναι πολύ σημαντικό για να κερδίσεις το παιχνίδι του δικού σου μυαλού και του ελέγχου του. Η υγεία των σκέψεών μας από κάπου πηγάζει και οφείλουμε στον εαυτό μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες του εσωτερικού μας κόσμου.

Τα παιδιά μου είναι πηγή έμπνευσης. Τώρα έκλεισε ένας κύκλος που σκοπός του ήταν να αποκτήσουν τις αρχές με τις οποίες πορεύτηκα κι εγώ στη ζωή μου. Τώρα, πλέον, κινούνται σε δικούς τους δρόμους και είμαστε περισσότερο φίλοι έχοντας μπει στον επόμενο κύκλο της πορείας τους.

Τα αυτοκίνητα μού άρεσαν από μικρό παιδί. Όπως και η ταχύτητα και η μηχανολογία τους. Σήμερα κάθε νέα AMG είναι κάτι ξεχωριστό. Σου δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι μηχανικοί όταν τους δίνεις το ελεύθερο.

To πηγαίο χαμόγελο είναι σημαντικό να περιβάλλει τη ζωή σου. Μ’ αυτόν το τρόπο επιβεβαιώνεις ότι είναι εντάξει τα παιδιά σου, η οικογένειά σου, οι συνεργάτες και οι πελάτες σου.

Το να εκπροσωπείς το αστέρι της Mercedes εμπεριέχει μεγάλο κόστος. Κόστος σε στιγμές, σε σκέψεις, σε ευθύνες και σε στόχους. Όμως είναι ένας ολόκληρος κόσμος και μια εταιρεία που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Antonis ismailos

Οι Άνθρωποι της εταιρείας μας είναι οι συνοδοιπόροι μου. Είναι η ομάδα με την οποία τη φέραμε έως τα τριακοστά της γενέθλια.

Η ποιότητα εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Το ίδιο και το μεράκι. Αποτυπώνονται καλύτερα σε κάτι που ξέρεις να κάνεις καλά. Για μένα, από το 2016 και εντεύθεν, αντανακλάται σε κάθε κλασικό αυτοκίνητο που εμπιστεύονται οι πελάτες μας στην Ismailos Classics.

«Η ζωή είναι μικρή και αξίζει να δίνεις αξία σε στιγμές που αγαπάς». Η φράση αυτή, σε ένα σημαντικό ποσοστό, με ώθησε στη δημιουργία του δικού μου μικρού αμπελώνα.

Είναι σημαντικό να θες να δεις την αλλαγή. Είναι κάτι που πρέπει να το καλλιεργείς συνέχεια μέσα σου για να μπορέσεις να είσαι διαχρονικά καλό.

«Όταν ο γιος μου, ο Πάνος, μου ανέπτυξε τη σκέψη του για την ”υιοθεσία” του βορειότερου σχολείου της Ελλάδος και την πρόθεσή του να βοηθήσουμε μέσω ενός προγράμματος μεγάλης διάρκειας τα παιδιά της περιοχής, αισθάνθηκα, πάνω απ΄όλα, υπερήφανος ως πατέρας».

Για την ωραιότερη χώρα στον κόσμο

Με την καλλιέργεια της εμπειρίας αποκτάς μια αυτοπεποίθηση που σε καθοδηγεί σε μικρά πράγματα της ζωής. Όμως, είναι σημαντικό να επιβεβαιώνεις ότι οι μικρές κινήσεις που κάνεις εντάσσονται στο μεγάλο πλάνο που πρέπει να έχεις σε κάτοψη.

Το μεγαλύτερο πλάνο που μπορείς να αναπτύξεις στη ζωή είναι να αισθανθείς ικανοποίηση για αυτά που έκανες και να επιβεβαιώσεις ότι το «παιδί» που κρύβεις μέσα σου είναι υπερήφανο για την πορεία που ακολούθησε.

Πολλές φορές ο χρόνος και τα γεγονότα μάς φθείρουν λιγότερο απ’ όσο φθειρόμαστε μόνοι μας.

Αισθάνομαι ικανοποίηση για τις αρχές με τις οποίες και τα τέσσερα παιδιά μου πορεύονται στη ζωή τους.

Η χώρα μας είναι η ωραιότερη στον κόσμο. Με τις καλύτερες ισορροπίες για να ζει κανείς. Όπου κι αν έχω ταξιδέψει, οι συνδυασμοί της Ελλάδας δεν υπάρχουν πουθενά.

Η ελληνική σημαία είναι μια εικόνα που θέλω να αντικρίζω καθημερινά. Αισθάνομαι υπερήφανος όταν την κοιτάζω και χαίρομαι να την τοποθετώ και να κυματίζει υπερήφανη όπου μπορώ.

Η περίοδος της καραντίνας ήταν ιδανική για σκέψεις και για να επεξεργαστώ αποφάσεις και επιλογές. Σε κάθε δυσάρεστη στιγμή συνυπάρχει η θετική πλευρά της ζωής.

Η θάλασσα με ταξιδεύει. Είναι οι μαγικές της εικόνες και όλες οι αισθήσεις που ενεργοποιεί. Η ομορφιά των ελληνικών ακτών δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη.

Το αγαπημένο μου σπορ, εδώ και 40 χρόνια, είναι το σκι. Θυμάμαι πολλές ωραίες στιγμές ανατρέχοντας στο παρελθόν. 

Η κορυφαία ήταν το 1974, στα εγκαίνια του Αθηναϊκού Ομίλου Φίλων Σκι, στον Παρνασσό – πριν φτιαχτεί το χιονοδρομικό στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Το μόνο αυτοκίνητο που σε κάνει να μην μπορείς να βρεις τίποτα αρνητικό είναι η 300 SL, του 1954. Απλώς σταματάς να λειτουργείς και θαυμάζεις. Πόσο μάλλον τώρα που η πατίνα του χρόνου αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη σχεδιαστική της ευφυία, ηλικίας σχεδόν εβδομήντα ετών.

mercedes-sl-300-mbismailos

Διαβάστε το άρθρο στο 4Drivers.gr