H Mercedes-Benz αποκαλύπτει την MBUX Hyperscreen.

Α. Ισμαήλος Α.Ε

MBUX HYPERSCREEN EQS

Μια νέα εποχή έρχεται για το infotainment της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Mercedes-Benz, EQS, το οποίο θα εξοπλίζεται με ένα άκρως εντυπωσιακό κομμάτι τεχνολoγίας και σχεδιασμού που ονομάζεται MBUX Hyperscreen. 

Πρόκειται για μια μεγάλη, ενιαία γυάλινη οθόνη-ταμπλό από Gorilla Glass, που θα είναι ανθεκτική και θα φιλοξενεί 3 διαφορετικές μεγάλες οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων μπροστά στον οδηγό, μια για το σύστημα ψυχαγωγίας και μια για τον συνοδηγό, με τις δυο τελευταίες να είναι OLED τεχνολογίας.

 

MBÚX

 

Ο επί κεφαλής σχεδίασης της Daimler, Gorden Wagener, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Με το MBUX Hyperscreen, ένα όραμα σχεδιασμού γίνεται πραγματικότητα. Συγχωνεύουμε την τεχνολογία με το σχεδιασμό, με έναν συναρπαστικό τρόπο  που προσφέρει στον πελάτη άνευ προηγουμένου ευκολία στη χρήση. Αγαπάμε την απλότητα, έχουμε φτάσει σε ένα νέο επίπεδο MBUX".

Αναφέρεται ενδεικτικά, πως για να λειτουργήσει έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή με 24 GB RAM και 46,6 GB/s memory bandwidth.  

Η ξεχωριστή οθόνη ψυχαγωγίας για τον συνοδηγό προσφέρει 7 διαφορετικά προφίλ λειτουργίας αλλά για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει το όχημα να ανιχνεύσει συνοδηγό. Σε περίπτωση που ο οδηγός κινείται μόνος του, τότε απεικονίζεται μόνο κάποιο απλό μοτίβο για να μην τον αποσπά. Το λειτουργικό σύστημα από την άλλη, είναι μια εξέλιξη του ήδη τεχνολογικά προηγμένου συστήματος που βρίσκουμε στην τελευταία S-Class που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να μαθαίνει τις προτιμήσεις του χειριστή και να προβάλει σχετικές πληροφορίες όταν χρειάζεται.