Ολοκληρώθηκε η ενέργεια TimetoAct εκτελώντας 500 διαδρομές βοήθειας μέσα σε 1 μήνα!

Α. Ισμαήλος Α.Ε

apologismos timetoact

Ολοκληρώθηκε η ενέργεια TimetoAct εκτελώντας 500 διαδρομές βοήθειας μέσα σε 1 μήνα, οδηγώντας το κάθε όχημα 3,5 ώρες καθημερινά και καλύπτοντας 70 χλμ. την ημέρα!

Η λειτουργία του σχηματισμού TimetoAct ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου με την έξαρση της πανδημίας. Αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Α. Ισμαήλος Α.Ε. Eξουσιοδοτημένου Διανομέα και Επισκευαστή της Mercedes-Benz Hellas. H επιλογή της εταιρίας να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους του Βορείου Έβρου να είναι ασφαλής μένοντας σπίτι ήταν συνειδητή. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες συνθήκες της καθημερινότητας σχεδιάστηκε το πρόγραμμα με κάθε λεπτομέρεια. Το πλέον σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας κύριος Βασίλης Μαυρίδης που μας βοήθησε ώστε να μεταφερθεί η κατάλληλη τεχνογνωσία από τα αρμόδια στελέχη προς τους εθελοντές. Στη συνέχεια η ομάδα των 15 εθελοντών του προγράμματος που εφάρμοζε το καθημερινό επιχειρησιακό σχέδιο ήταν ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας. Αρωγός στην καθημερινότητα της δράσης ήταν η ΕΕΝΕ (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών) που κάλυψε το κόστος των καυσίμων για τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων.

timetoact3

 

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας δεχτήκαμε περίπου 10 αιτήματα. Ο τηλεφωνικός αριθμός διαδόθηκε άμεσα και μέσα στις πρώτες 5 ημέρες είχαμε διπλασιάσει τις καθημερινές μας παραδόσεις σε κατοίκους και των 25 χωριών. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων όπως και ευαισθητοποιημένοι πολίτες μας βοήθησαν σε αυτό και το αποτέλεσμα της ενέργειας ήταν σημαντικό για κάθε έναν κάτοικο που χρειαζόταν βοήθεια. Τα περίπου 20 αιτήματα ανα ημέρα αποτέλεσαν την καθημερινότητα των εθελοντών μας που κινήθηκαν με τις νέες Α 160 σε όσα σημεία ζητήθηκε. 

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά την επιβολή των μέτρων σε ορισμένα χωριά που δεν έχουν καταστήματα τροφοδοσίας, έκαναν την παρουσία των εθελοντών του προγράμματος αναγκαία. Στα αιτήματα που δέχτηκε η ομάδα του TimetoAct όλες αυτές τις μέρες πάντα δινόταν προτεραιότητα σε όσα αφορούσαν απομακρυσμένα χωριά και με δυσκολίες στην τροφοδοσία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Μαράσια, το Δίλοφο και τη Μηλιά. Ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η ανάγκη να προμηθευτούν φάρμακα, φρέσκα λαχανικά και φρούτα οι κάτοικοι. Τις ημέρες του Πάσχα όλη η ομάδα με το σύνολο των αυτοκινήτων συνέβαλαν καθοριστικά στη διανομή φαγητού προς οικονομικά ασθενείς οικογένειες του Δήμου Ορεστιάδας.

apologismos

Με την λήξη της δράσης εκ μέρους της εταιρίας ο κ. Πάνος Ισμαήλος ανέφερε, "Το πιο σημαντικό από την όλη ενέργεια ήταν το χαμόγελο των κατοίκων όταν αντίκρυζαν τα αυτοκίνητα μας με τους εθελοντές και τη παραγγελία τους! Σε ορισμένα σημεία του νομού που γνωρίζω, η συχνή παρουσία των ανθρώπων που στελέχωσαν την δράση αυτή αποτελεί από μόνη της ένα παράγοντα που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους ηλικιωμένους κατοίκους. Θέλαμε να μην αισθάνεται κανείς απομονωμένος, κανείς αποκομμένος και να έχει πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά με ένα απλό τηλεφώνημα. Το συνολικό αποτέλεσμα με πάνω από 500 δρομολόγια ανεξαρτήτως αιτήματος μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Από εδώ και στο εξής επανερχόμαστε σταδιακά στη καθημερινότητα μας και η δράση ολοκληρώθηκε. Θα δουλέψουμε και θα σκεφτούμε νέους τρόπους ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε με παρόμοιες ενέργειες όπου χρειαστεί στο άμεσο μέλλον! Το TimetoAct μπορεί να γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει ένα σκοπό συγκεκριμένο όμως η επιτυχία του και η απήχηση που είχε αποτελεί κίνητρο για εμάς. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ αξίζει στους εθελοντές και στους κατοίκους που μας δέχτηκαν στον τόπο τους!’’

Η ολοκλήρωση της δράσης έφερε ένα ιδιαίτερο μείγμα συναισθημάτων και για τους εθελοντές που προσφέραν μέσω της ενέργειας στο τόπο τους! Ο κύριος Δημήτρης Τσάμογλου συντονιστής της καθημερινότητας του προγράμματος σχολίασε "Για εμάς ήταν χαρά μας που για περισσότερο από ένα μήνα αφοσιωθήκαμε στη δράση αυτή. Πολλοί άνθρωποι στους οποίους κάναμε διανομή προϊόντων γνωρίζαμε ότι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Εδώ στα Βόρεια σύνορα είναι δεμένη η κοινωνία και έχει συνοχή που αγκαλιάζει τέτοιες δράσεις. Τώρα αποχαιρετούμε τις Mercedes Α-Class που συνηθίσαμε να οδηγούμε εδώ και 30 μέρες και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εμπνευστή της ενέργειας αυτής."

timetoact1

Ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, σήμειωσε πως "Η Ε.ΕΝ.Ε, πάντα στο πλευρό όσων δίνουν αγώνα και μάχες για την πατρίδα, και με βαθύτατο σεβασμό προς τους σύγχρονους Έλληνες ακρίτες, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μέλους της Ένωσης, κ. Πάνου Ισμαήλου, και στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του TimetoAct αναγνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό όφελος που θα πρόκυπτε για το νομό Έβρου και τις τοπικές κοινωνίες."