Τι ξεχωρίζει τα οχήματα AMG;

Α. Ισμαήλος Α.Ε

mercedes-amg-engine-mbismailos

Τα μοντέλα της Mercedes-Benz, σε κάθε σχεδισμό τους, εντυπωσιάζουν συνεχώς, ορισμένοι όμως θέτουν νέα τολμηρά πρότυπα για την απόδοση και την ομορφιά. Τα κυριότερα από αυτά είναι τα οχήματα που φέρουν το όνομα AMG®, ένα ευρέως αναγνωρισμένο σήμα αριστείας. Αν ψάχνετε για το καλύτερο που έχει να προσφέρει η Mercedes-Benz, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τι ξεχωρίζει τα οχήματα AMG®.

Η AMG, είναι θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz, η οποία εξελίσσει τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της Mercedes-Benz. Η ονομασία της AMG είναι συντομία των αρχικών των ιδρυτών της, Χανς Βέρνερ Άουφρεχτ (Hans Werner AufrechtA) και Έρχαρτ Μέλχερ (Erhard MelcherM), δύο πρώην μηχανικών της Mercedes-Benz και το τελευταίο γράμμα (G) προέρχεται από τον τόπο καταγωγής του πρώτου, το Γκρόσασπαχ (Großaspach), κοντά στην Στουτγκάρδη και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1967.

Η AMG κατασκευάζει μοντέλα με προηγμένους κινητήρες που τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στα συμβατικά μοντέλα της Mercedes-Benz.

mercedes-amg-mbismailos

Κάθε φορά που η Mercedes-Benz λανσάρει μια νέα σειρά οχημάτων, η ομάδα AMG® συνεργάζεται έντονα με τους σχεδιαστές της. Δίνουν μεγάλη προσοχή στα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης του αυτοκινήτου και αναπτύσσουν ένα σχέδιο ενσωμάτωσης κινητήρων AMG® και άλλων τεχνολογιών. Λαμβάνουν υπόψη τη διαμήκη και πλευρική δυναμική, την άνεση του οδηγού και την εξωτερική αισθητική, διασφαλίζοντας ότι η ενίσχυση της ιπποδύναμης δεν υπονομεύει καμία από αυτές τις πτυχές. Στη συνέχεια, αλλάζουν όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Οι μηχανικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, τους άξονες, τα φρένα, τους αποσβεστήρες και το αμάξωμα, τα οποία είναι απαραίτητα τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποδοτικότητα και δίνουν ξεχωριστό τόνο στην εσωτερική σχεδίαση του οχήματος. Αυτό διασφαλίζει ότι  το όχημα λειτουργεί με γνώμονα πρώτα την ασφάλεια και επιπλέον παρέχει μια ομαλή, συνεπή οδήγηση ακόμη και στις υψηλότερες ταχύτητες.

Οι περισσότεροι κινητήρες συναρμολογούνται στο χέρι, και κάθε ένας φέρει πλακέτα με το όνομα και την υπογραφή του μηχανικού που τον συναρμολόγησε.

Γνώρισε όλα τα Mercedes-AMG.