Mercedes-EQ EQA 250. Παρήγγειλέ την στην Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Α. Ισμαήλος Α.Ε

2022 Mercedes-Benz EQA EQA 250 Edition 1-side

Η Mercedes EQA αποτελεί τον «εξηλεκτρισμένο αδερφό» της συμβατικής GLA. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στο οποίο η αεροδυναμική μελέτη ολοκληρώθηκε αποκλειστικά σε ψηφιακό περιβάλλον και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι Cd 0,28 και την μετωπική επιφάνεια να φτάνει τα 2,47 τ.μ.

Ένα άκρως δυναμικό μοντέλο μήκους 4.463 χλστ, που ενσωματώνει την σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz. Στην εμπρός μάσκα επικρατεί μία μαύρη, γυαλιστερή επιφάνεια (black panel) στην οποία στέκεται μεγαλοπρεπώς το «αστέρι», ενώ στα πλήρως LED εμπρός φωτιστικά σώματα διαφαίνονται και κάποιες μπλε αποχρώσεις. Στο πλαϊνό τμήμα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στις εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες σχεδιάστηκαν με έμφαση στη βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς και έρχονται με μέγεθος έως 20 ίντσες. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθεί και το πίσω μέρος, με τα επίσης LED σώματα να δημιουργούν μία φωτεινή λωρίδα σε όλο το πλάτος του μυώδους αμαξώματος. Τέλος, δεν απουσιάζουν οι πλαστικές επιφάνειες περιφερειακά, ώστε να εξασφαλίζεται μία επιπλέον προστασία.

022 Mercedes-Benz EQA EQA 250 Edition 1 - Interior, Cockpit

Στο εσωτερικό υπάρχει μία high-tech αύρα στην οποία «πρωταγωνιστούν» οι δύο ενωμένες οθόνες, των οποίων το μέγεθος φτάνει έως τις 10,25 ίντσες για την κάθε μία (προαιρετικός εξοπλισμός). Ασφαλώς, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών έχει αναλάβει το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο περιλαμβάνει λειτουργικό εκμάθησης, φωνητικό έλεγχο που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes». Πέρα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τα σημαντικότερα δεδομένα μέσω της έγχρωμης προβολής HUD (Head-Up Display, επίσης προαιρετικός εξοπλισμός) επάνω στο παρμπρίζ. Η Mercedes EQA είναι διαθέσιμη και με το πακέτο «Edition 1», όπου η βασικότερη διαφορά εντοπίζεται στα δερμάτινα καθίσματα με διάτρητες επενδύσεις που κρύβουν από κάτω μπλε ύφασμα και και στην ιδιαίτερη «ατμοσφαιρική» καμπίνα, αφού προσφέρει κρυφό φωτισμό σε 64 αποχρώσεις.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρεται αρχικά στην έκδοση EQA 250 και εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων (140 kW) και 375 Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,9 δλ. για το αμάξωμα των 2.040 κιλών και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα και η χωρητικότητα της μπαταρίας αγγίζει τις 66,5 kWh. Με την γερμανική εταιρεία να ανακοινώνει συνδυαστική κατανάλωση της τάξης των 15,7 kWh / 100 χλμ., προκύπτει αυτονομία της τάξης των 486 χλμ. Όσον αφορά τις ταχύτητες φόρτισης, η Mercedes-Benz αναφέρει ότι απαιτούνται περίπου 5 ώρες και 45 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση σε επιτοίχιο φορτιστή, ενώ 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή αρκούν για να φτάσει το επίπεδο φόρτισης από το 10 στο 80%. Στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των πελατών. Εννοείται πως δε θα απουσιάζει από τη γκάμα μίατετρακίνητη 4MATIC έκδοση με έξυπνο σύστημα που θα ελέγχει τηνκατανομή της ροπής έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο, αλλά και Mercedes EQA με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα επιτρέπει αυτονομία άνω των 500 χλμ.

2022 Mercedes-Benz EQA EQA 250 Edition 1 - Rear Three-Quarter

 «ECO Assist» ονομάζει η Mercedes-Benz το επαναστατικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας με το οποίο εξοπλίζει την αμιγώς ηλεκτρική EQA. Πλέον, το αυτοκίνητο συλλέγει δεδομένα από τις συνθήκες οδήγησης, όπως για παράδειγμα τα όρια ταχύτητας, και προτείνει στον οδηγό να αφήσει το πεντάλ του γκαζιού. Επιπλέον, αξιολογεί και άλλες παραμέτρους, όπως η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ή η κλίση της διαδρομής που έχει επιλέξει ο οδηγός βάσει των δεδομένων του συστήματος πλοήγησης. Ασφαλώς, πέρα από το σύστημα αυτόματης ανάκτησης, ο οδηγός είναι σε θέση να ρυθμίσει χειροκίνητα την ανάκτηση μέσω των paddles. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερα επίπεδα (D+,D, D- και D--).
 
Η νέα Mercedes EQA είναι διαθέσιμη για Test Drive στην Α. Ισμαήλος Α.Ε. Κλείσε σήμερα το δικό σου!